• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Waarom PIR dakisolatieplaten online kopen?

Als u uw dak wilt isoleren met het hoogste rendement, komt u natuurlijk uit bij PIR dakisolatieplaten. Deze platen zijn gemakkelijk te verwerken en halen een hoge isolatiewaarde. Maar hoe krijgt u die PIR platen nou gemakkelijk in huis? Simpel, koop ze online bij Interexpress!

Na-isolatie van een schuin dak met PIR

Als u een schuin dak wilt gaan na-isoleren, dan zijn PIR platen de ideale oplossing. Helemaal als u het dak van binnenuit gaat isoleren. Dit is makkelijker en goedkoper dan het isoleren van buitenaf, doordat je dan met veel meer aspecten rekening dient te houden zoals het type dakbedekking. Hoe dikker je isoleert, des te beter wordt de isolatiewaarde. Vergeet niet om een folie mee te bestellen zodat je je isolatiemateriaal kunt beschermen tegen vocht.

PIR platen direct tegen dakbeschot plaatsen

Als u van binnenuit gaat isoleren, plaatst u de PIR dakisolatieplaten simpel tegen de binnenkant van het dakbeschot. U kunt kiezen voor schroeven of verlijmen en doordat de platen gemakkelijk op maat te maken zijn, is de klus nog snel geklaard ook!

Isolatie plat dak met PIR platen

Ook bij het isoleren van een plat dak zijn PIR dakisolatieplaten de beste keuze. Net zoals bij een schuin dak kunt u er voor kiezen de platen aan de binnenkant te bevestigen. Maar op een plat dak is het ook een stuk eenvoudiger om van buitenaf te isoleren. Uiteraard dient u ook hier rekening te houden met het soort dakbedekking, maar hier komt u over het algemeen beter bij.

Tevens is dit het ideale moment om te kijken of de huidige dakbedekking nog voldoet. Uit ervaring weten wij dat EPDM dakbedekking uitstekend te combineren is met PIR. Zorg er dus voor dat dit in orde is voordat u aan de isolatieklus begint. Het zou zonde zijn als u na een paar jaar lekkage of andere mankementen ontdekt en u opnieuw aan de slag moet. Overweeg daarom direct om de oude dakbedekking te vervangen.

epdm-op-het-dak-van-een-bedrijfspand

PIR

Dak isoleren om geld te besparen

hoe-installeer-ik-zonnepanelen-op-epdm-dakbedekking

Zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen op EPDM

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie

Hoe pir platen bevestigen

U hebt verschillende mogelijkheden om PIR-platen te bevestigen, waaronder lijm, schroeven en lijmschuim. Welke optie het meest geschikt is, hangt af van de specifieke toepassing. Als u de PIR-platen op een schuin dak of tegen een muur wilt plaatsen, is het aan te raden om schroeven te gebruiken in combinatie met ventilatielatten. Wanneer u de PIR-platen direct tegen het dakbeschot of betonnen oppervlak plaatst, is lijmen een geschikte keuze.

RD-waarde van PIR

De RD-waarde, ook wel lambda waarde genoemd, is de warmteweerstand van een bepaalde soort isolatiemateriaal. Deze waarde geeft dus het isoleren vermogen van het isolatiemateriaal aan. Dit houd dus in: hoe hoger deze waarde is, hoe mee warmte er binnen wordt gehouden. De Rd-waarde is de, door de fabrikant aangegeven, isolatiewaarde van een materiaal.

Dakisolatieplaten online kopen

Natuurlijk kunt u naar de bouwmarkt gaan als u PIR isolatieplaten nodig heeft. Hier kleven echter wel enkele nadelen aan. Want over het algemeen heeft een bouwmarkt niet voldoende platen op voorraad zodat deze eerst besteld moeten worden. U kunt dus niet direct aan de slag. Een ander nadeel is dat de isolatieplaten behoorlijk volumineus zijn. Met een personenauto wordt het daarom onmogelijk om alle platen mee te nemen. Een busje of aanhanger huren is dan de enige optie.

Dit zijn precies dé redenen dat u de PIR dakisolatieplaten bij ons online kunt kopen. U berekent hoeveel u nodig heeft, besteld ze via de website, en u heeft ze binnen 3 werkdagen in huis! Onze voorraad is bijna onuitputtelijk dus u zult er niet tegenaan lopen dat u tekort komt. Daarnaast krijgt u de platen aangeleverd waar u maar wilt. Thuis als u een doe-het-zelver bent, maar het kan ook direct op de bouwplaats of klus aangeleverd worden als u een professional bent. Alle reden dus om de PIR platen online te kopen bij Interexpress!

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Voordelige EPDM producten

Dakisolatie met hoog rendement

Interexpress heeft alles in huis om uw isolatieklus tot een goed einde te brengen. Naast de isolatieplaten vindt u bij ons de juiste schroeven en drukverdeelplaatjes om de PIR platen te bevestigen. Dit kan ook middels een handig combinatiepakket. Als u de platen liever verlijmd kunt u direct de juiste lijm mee bestellen. Voert u een totale dakrenovatie uit, dan kunt u ook bij ons terecht voor EPDM op maat, daktrimmen en EPDM hemelwaterafvoer. U kunt bij ons uitgaan van de scherpste prijs, en ook dit alles wordt netjes bij u thuisbezorgd!