• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Mastiek en bitumen dakbedekking op het platte dak

Vroeger werden mastiek en bitumen enorm veel gebruikt voor het platte dak, tegenwoordig maakt EPDM een enorme opmars. EPDM heeft namelijk enkele grote voordelen t.o.v. bitumen, maar vooral mastiek.

Mastiek dakbedekking

Mastiek was een soort teerachtige dakbedekking dat vooral veel gebruikt werd voor dak afdichting van een plat dak. Veel andere oplossingen dan mastieken dakbedekking waren er dan ook niet om aan te brengen op een plat dak.

Een plat dak geeft altijd ellende werd dan ook veelvuldig gezegd. Het was een van de zwakste plekken van een woning met de vele lekkages. Mastiek had voordelen maar ook veel nadelen. Zomers werd het mastiek bijvoorbeeld half vloeibaar en in de winter werd de mastieken dakbedekking bros en kwetsbaar. Mastiek was slecht te repareren en in combinatie met de eerste opkomende dakisolatie was het al helemaal geen goede combinatie.

Toen veel later bleek dat mastiek ook slecht was voor de gezondheid is men eind jaren 70 gestopt met de verwerking en plaatsing van mastieken daken. In Nederland komen we echter wel nog geregeld mastiek tegen. Vaak zijn deze dan al in een verregaande staat van ontbinding.

Bitumen dakbedekking

Vanaf de jaren 80 was bitumen, ook wel dakleer genoemd, veruit de populairste dakbedekking. PVC daken waren ook in opkomst, maar bitumen had de voorkeur bij velen. Het dakleer kon redelijk schoon worden aangebracht met een brander. Bitumen lag dan ook nagenoeg op bijna elk plat dak. Dakleer had wel een nadeel, want het verouderde redelijk snel en met een beetje pech moest binnen de tien jaar het dakleer alweer vervangen door een nieuwe laag bitumen.

Reparatie of vervanging van dakbedekking op het platte dak was dan ook een dure klus omdat je altijd een loodgieter of dakdekker nodig had om de dak lekkage te verhelpen. Een ander nadeel van dakleer was en is dat het met een gasbrander op het dak moest worden aangebracht. Menig plat dak van woning of bedrijfspand heeft hierdoor brandschade opgelopen. De eisen die aan de reparatie van bitumen werden gesteld werden daarom steeds strenger. Al enige jaren is het zelfs verboden om te branden met een gasbrander langs de randen van het dak. Verzekeraars verbieden dit en hebben de premies voor het dekken van brandschade bij aanleg van bitumen dakbedekking torenhoog gemaakt. Ook de nadelen van vloeibare dakbedekking zijn te groot om deze soort in overweging te nemen.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm en kimfixatie

Soorten dakbedekking

Wat is de beste soort EPDM dakbedekking?

wat-is-epdm

Stroken

Luchtdicht bouwen met EPDM?

Opkomst van EPDM dakbedekking

Omdat beide opties hun nadelen hebben, was er behoefte aan een nieuw type dakbedekking. Een type die gemakkelijk en veilig aan te brengen was, maar ook duurzaam en niet gevoelig voor lekkage. Ons product bezit al deze kwaliteiten en is enorm goed bestand tegen vrijwel alle weersomstandigheden en uv straling. Interexpress verkoopt daarom al jaren hoge kwaliteit EPDM dakbedekking, en wij vonden dat ook de speciale lijm en kit, en toebehoren zoals hemelwaterafvoeren en bijvoorbeeld ontluchtingen niet mochten ontbreken. Als u uw EPDM bij ons koopt, weet u zeker dat u ook voor het totaalplaatje bij ons terecht kunt.

Denk hierbij ook aan onze EPDM dakpakketten. Hier hoeft u op onze website alleen maar de gewenste lengte en breedte aan te geven, en wij doen er precies voldoende lijm, een handleiding en afhankelijk van het pakket de benodigde hemelwaterafvoer bij.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Advies op maat over EPDM

Wilt u weten welke folie u nodig heeft voor een specifieke toepassing? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag om jouw klus tot een succes te maken. U kunt Interexpress bereiken door te bellen naar 085 065 6810.