• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Wanneer kan ik het best EPDM dakbedekking leggen?

De beste tijd om EPDM dakbedekking aan te brengen is afhankelijk van de weersomstandigheden en de toestand van het dak. In dit blog formuleren we enkele factoren om in overweging te nemen tijdens en ter voorbereiding bij het leggen van een dak.

Omstandigheden tijdens leggen van EPDM

  • Weer: Het is belangrijk om te wachten op een periode van stabiel weer voordat u begint met de installatie van EPDM-dakbedekking. Het is niet aan te bevelen om dakbedekking aan te brengen tijdens regenachtig, kou of zeer heet weer.
  • Daktoestand: Voordat u begint met de installatie, moet u ervoor zorgen dat uw dak schoon en droog is en vrij is van beschadigingen en rottingsplekken. Dit kunt u het beste doen door de dakoppervlakte zeer grondig schoon te maken.
  • Temperatuur: Ook is de temperatuur belangrijk bij het leggen van uw dak, om de optimale hechting te kunnen garanderen. Wij raden aan om uw klus uit te voeren met een minimale temperatuur van 5 graden Celsius, wanneer er haast bij gemoeid is door bijvoorbeeld een lekkage, is het belangrijk dat de lijm in ieder geval de goede temperatuur heeft.
  • Installatie: Zorg ervoor dat u de juiste materialen en gereedschappen hebt voordat u begint met de installatie. U kunt voor u aan de klus begint bijvoorbeeld nog even onze videohandleidingen bekijken, zodat u goed voorbereid aan de klus kunt beginnen.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm-uitleg

EPDM

Uitleg over EPDM

mastiek of bitumen op een plat dak

Dakbedekking

Mastiek en bitumen dakbedekking

EPDM dakfolie geschikt voor vele toepassingen

Voor vele platte en licht hellende daken is EPDM dakfolie een perfecte oplossing, er is namelijk enorm veel mogelijk met dit rubber. Zo kunt u dit dakrubber combineren met zonnepanelen of een groendak, wanneer dit het geval is raden wij wel aan om te kiezen voor de 1,30mm dikke versie wegens de bevestiging. Daarnaast kunt u dit product natuurlijk ook gebruiken voor bijvoorbeeld een terras, overkappingen, daken, dakkappelen, tuinhuizen, vijverfolie en kozijnafdichtingen.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Waarom EPDM dakbedekking kiezen?

Ons Europese EPDM is van een zeer hoge kwaliteit en is toe te passen in vele situaties, het is namelijk enorm duurzaam en heeft een gemiddelde levensduur van wel 50 jaar. Daarnaast heeft het ook nog eens weinig onderhoud nodig, u kunt af en toe wel wat bladeren en vuil van het dak verwijderen om de kans op lekkages extra te verkleinen. Deze Europese variant is talkvrij, dit houdt in dat het folie niet op het dak gebrand hoeft te worden. EPDM wordt namelijk op het dak gelijmd, dit is een klus die u simpel zelf uit kunt voeren zonder dure expert. Met behulp van onze videohandleidingen of meegeleverde montagehandleiding, is de klus een fluitje van een cent.

Uw EPDM dak koopt u bij de expert!

Bij Interexpress bestelt u EPDM dakbedekking gewoon op maat, zo kunt u precies selecteren wat u nodig heeft en daarmee voorkomt u overbodig restafval. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een EPDM-dakpakket, dit pakket bevat alles wat u nodig heeft voor de installatie van uw dak. Ook voor alle toebehoren en gereedschappen kunt u bij ons terecht, zo hebben wij in ons assortiment daktrimmen, PIR-isolatie, hemelwaterafvoeren, diverse lijmen, stroken en gereedschappen t.b.v. de installatie. Wanneer u vragen heeft kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen met onze klantenservice, onze experts staan 5 dagen per voor u klaar!