• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Terras als ballast gebruiken op EPDM dakbedekking

Onlangs schreven wij al over de voordelen van het aanleggen van een dakterras op EPDM folie. Belangrijk daarbij is dat de dakconstructie sterk genoeg is om de last van het terras te dragen. Anderzijds moet de bekleding van het terras ook sterk genoeg zijn om als ballast voor de dakbedekking te fungeren. Ook beschermd u de dakbedekking beter tegen UV-straling, waardoor het nóg langer meegaat. In dit artikel bespreken we de populairste soorten bekleding.

EPDM niet verlijmen op uw dakterras

Zoals in ons eerdere artikel besproken, is EPDM is de dakbedekking bij uitstek om te gebruiken op een dakterras. De hoge drukbelasting, wortelvastheid, waterdichtheid en elasticiteit maken het materiaal geschikt voor een breed scala aan terrasbekleding. Bij sommige bekleding moet u het rubber op het dak verlijmen, terwijl dit bij andere ballastsoorten niet nodig is vanwege het hoge gewicht.

Als u kiest voor onze EPDM dakpakketten, krijgt u de benodigde lijmen er standaard bijgeleverd. Kiest u voor onze dakbedekking, dakrollen of stroken, dan is dat uiteraard niet het geval. Als u bij deze producten geen lijm mee bestelt, is het dus van belang om vooraf goed te controleren of de ballast zwaar genoeg is om de folie op uw dakterras te dragen.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
levensduur-groendak-in-combinatie-met-epdm

Groendak

Groendaken en sedumdaken met EPDM?

is-epdm-zelfklevend

Lijmen

Is EPDM zelfklevend?

Kunstgras of groendak: een groot verschil als ballast

De keuze voor een bepaald type bekleding op uw dakterras is voor een groot deel smaakafhankelijk. Belangrijk is echter om ook rekening te houden met de praktische implicaties van uw beslissing. Wilt u bijvoorbeeld kunstgras op uw terras aanleggen? Dan is het noodzakelijk om de onderliggende folie goed op uw dak te verlijmen, omdat de wind er anders onder kan komen.

Geeft u de voorkeur aan de natuurlijker uitstraling van een groendak? Dan moet u enerzijds rekening houden met een iets hoger onderhoud, maar anderzijds is het niet nodig om de dakbedekking te verlijmen. Het gewicht van een groendak of sedumdak is over het algemeen namelijk meer dan voldoende om als ballast te fungeren. Ook is het natuurlijk een vereiste dat de folie wortelwerend is, dat zit bij EPDM wel goed!

Hout en steen als populaire ballastsoorten

Datzelfde geldt voor tal van andere soorten terrasbekleding. Erg populair zijn bijvoorbeeld houten vlonders van kwalitatief hoogwaardige soorten hardhout zoals bankirai. Deze houten platen zijn als ballast zwaar genoeg om het rubber op uw dak niet te hoeven verlijmen. Bijkomend voordeel is dat ze rechtstreeks op de folie kunnen worden geplaatst.

Ook steen vormt vanwege het hoge gewicht een prima ballastsoort voor een dakterras met onze dakbedekking. Kiezels zijn in dit opzicht een kostenefficiënte oplossing, die met name veelvuldig wordt toegepast op platte daken. Een luxere uitstraling hebben terrastegels, die zowel losliggend als via speciale tegeldragers op het EPDM kunnen worden aangebracht.

Wilt u meer weten over de verschillende ballastsoorten die u kunt gebruiken voor uw dakbedekking? Stel uw vraag dan vrijblijvend via +31 (0)85 065 6810 of stuur een mailtje naar info@interexpress.nl.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren