• Snelle express levering op locatie, 
    gratis levering boven €395
  • Altijd geholpen door EPDM experts,
    zij staan u graag te woord
  • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
    dezelfde dag verzonden

PIR isolatie

PIR isolatie voor de renovatie van uw dak nodig? Interexpress biedt PIR dakisolatieplaten voor de scherpste prijs en van een uitstekende kwaliteit. PIR dakisolatie is een perfecte oplossing om uw dak te isoleren. PIR isolatieplaten hebben een lange levensduur en zijn eenvoudig op uw dak te plaatsen. Ontdek een ruim assortiment PIR isolatieplaten en bestel de isolatieplaten bij uw EPDM dakbedekking.Lees meer

PIR isolatie

PIR isolatie voor de renovatie van uw dak nodig? Interexpress biedt PIR dakisolatieplaten voor de scherpste prijs en van een uitstekende kwaliteit. PIR dakisolatie is een perfecte oplossing om uw dak te isoleren. PIR isolatieplaten hebben een lange levensduur en zijn eenvoudig op uw dak te plaatsen. Ontdek een ruim assortiment PIR isolatieplaten en bestel de isolatieplaten bij uw EPDM dakbedekking.Lees meer

PIR isolatieplaten voor dakisolatie

Bent u van plan om een berging buiten te bouwen of bent u bezig met het renoveren van uw dak? Dan is het goed om gelijk na te denken over het isoleren van uw dak. Als u aan de isolatieklus begint heeft u het dak open liggen en dat is het ideale moment om PIR dakisolatieplaten te plaatsen. Door uw dak goed te isoleren kunt u flink besparen op uw energiekosten. Daarnaast is het gunstig voor het milieu.

Wat is PIR isolatie?

PIR isolatie is een van de meest toegepaste isolatiematerialen. PIR isolatie platen zijn lichte, dunne platen met een hoge isolatiewaarde. De PIR isolatieplaten zijn te herkennen aan een geelwitte kleur. PIR staat voor polyisocyanuraat en is een harde kunststof dat vooral voor warmte isolatie wordt gebruikt. PIR isolatie heeft een gesloten cellenstructuur waardoor vocht er simpelweg niet doorheen komt. Dankzij de gesloten cellenstructuur hebben PIR platen een hoog thermisch isolatievermogen. In de zomer zorgt PIR ervoor dat de warmte zoveel mogelijk buiten de deur wordt gehouden. In de winter zorgt PIR ervoor dat de warmte niet uit uw woning kan ontsnappen. Isolatie met PIR maakt u uw woning niet alleen duurzamer en energiezuiniger, maar ook aangenamer qua leefklimaat.

Waarvoor gebruik ik PIR isolatie?

PIR isolatie is veelzijdig toe te passen. U kunt de PIR isolatieplaten vrijwel voor elke isolatieklus gebruiken. De PIR isolatieplaten worden vaak gebruikt als vloer-,spouwmuur, plat dak- en muurisolatie. Omdat PIR isolatie vochtbestendig is, is het mogelijk om van buitenaf met PIR isolatieplaten te isoleren. PIR isolatie is dan ook uitermate geschikt voor een plat of hellend dak. Gunstige eigenschap van de PIR platen is dat deze krimpvrij zijn. Wanneer ze geplaatst en afgewerkt zijn, zullen ze niet krimpen. Belangrijk is om alle naden en kieren tussen de PIR platen goed af te dichten. Wanneer u de eventuele naden en kieren niet goed afdicht, zal het rendement van PIR isolatie minder goed uitpakken. Vocht en warme of koude lucht kunnen immers nog steeds uw woning binnendringen. Gebruik tijdens uw isolatieklus bij voorkeur speciale PIR lijm en schroeven voor het afdichten van de PIR isolatieplaten.

Verschil PIR en PUR isolatie

Wanneer u uw dak gaat isoleren kunt u kiezen uit verschillende isolatiematerialen. PIR en PUR zijn de meest bekende dakisolatie-materialen, maar wat is nu het verschil? PIR is een afgeleide van PUR. Kort gezegd is PIR isolatie een verbeterde versie van de PUR isolatie. De isolatiewaarde van PIR isolatieplaten ligt hoger dan van de PUR isolatieplaten en hierdoor kunt u met minimale dikte al een hoog rendement behalen. Daarnaast heeft PIR een grotere brandveiligheid. Omdat de voordelen overduidelijk zijn, hebben wij bij Interexpress dan ook gekozen om de PIR isolatieplaten in ons assortiment op te nemen.

PIR isolatie dak

Naast het isoleren van een vloer in uw kruipruimte en het isoleren van een muur in uw badkamer, zijn PIR isolatieplaten zeer geschikt voor het isoleren van een dak. Het isoleren van een hellend dak met PIR kunt u zowel van binnenuit als van buitenaf doen. Indien u kiest voor PIR isolatie aan de binnenzijde, is het verstandig om te kijken hoe het dak is opgebouwd. Wanneer er een balkenstructuur met daarop een houten dakbeschot is, kunt u tussen de balken isoleren met PIR. Weet u niet welke PIR dikte u nodig heeft? Om de juiste PIR dikte te kiezen, meet u de afstand tussen de balken en de dikte van de balken. Op deze manier kunt u eenvoudig achterhalen welke PIR dikte nodig is.

PIR isolatie plat dak

Wilt u PIR isolatie gebruiken voor een plat dak? Een plat dak kunt u perfect van buitenaf isoleren met PIR platen. Op een plat dak kan gemakkelijk veel regenwater blijven staan. Door PIR afschotplaten te plaatsen kan het hemelwater snel en eenvoudig worden afgevoerd. De aflopende zijde van deze PIR platen met een verloopdikte van 1 tot 2 centimeter maken dit mogelijk. De PIR afschotplaten zijn zeer geschikt voor EPDM dakbedekking, EPDM is net als PIR-isolatie ook zeer duurzaam.

PIR isolatie bij Interexpress

Wanneer u kiest voor PIR isolatie kunt u uw isolatieplaten eenvoudig online bij Interexpress bestellen. Bij ons profiteert u van de scherpste prijzen en bovendien heeft u keuze uit een breed assortiment. Ontdek PIR isolatieplaten in diverse diktes. De PIR dikte varieert van 20 mm tot 120 mm.. Tevens bieden wij combinatiepakketten aan met daarin drukverdeelplaten en schroeven voor de bevestiging van de isolatieplaten.

Uw bestelling wordt binnen 1-2 werkdagen bij u thuis geleverd. Uw PIR dakisolatie project is sneller te bewerkstelligen dan u in eerste instantie denkt. Met de dakisolatiematerialen en service van Interexpress.nl is de klus snel geklaard!

Heeft u vragen over PIR isolatie of wenst u deskundig advies bij PIR isolatie van een plat dak? Neem dan gerust contact met ons op! Onze experts zijn u graag van dienst. U kunt ons bereiken door te bellen naar 085 065 6810 of mailen naar [email protected].