• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Uv-straling en EPDM dakbedekking

Niet elke dakbedekking is even bestendig tegen weersinvloeden zoals uv-straling. Bitumen veroudert sneller onder invloed van de zon. PVC vertoont bij jarenlange blootstelling aan uv-straling ook relatief  snel scheuren. Het plaatsen van ballast op de dakbedekking is in dat geval een goede maar ook noodzakelijke oplossing. Maar is dat eigenlijk ook nodig bij EPDM dakbedekking? Het antwoord leest u hieronder.

Uw platte dak beschermen tegen de zon?

EPDM dakbedekking is zeer goed bestand tegen uv-straling, hierdoor heeft uw platte dak met EPDM ook geen ballast nodig. Zelfs EPDM dakbedekking dat dagelijks wordt blootgesteld aan zonlicht heeft een gemiddelde levensduur van 50 jaar!

Ballast in de vorm van creatieve oplossingen

Het bedekken van de dakbedekking met ballast is natuurlijk wel mogelijk . Zo blijft de dakbedekking niet alleen beter op zijn plek, maar wordt deze ook beschermd tegen de mogelijk schadelijke invloed van weerselementen. De hoeveelheid ballast moet niet teveel zijn voor de dakconstructie, maar niet te weinig voor harde windvlagen.

Ballast is er in vele soorten en maten, waarvan grind en tegels veelvoorkomende zijn. Creatievere en mooiere oplossingen zijn een dakterras, een groendak of een moestuin. Met deze ballastvormen slaat u twee vliegen in één klap en koppelt u bescherming van uw dakbedekking aan een functionele, beloopbare oplossing.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm-op-plat-dak

Toepassingen

Opties met EPDM?

welke-dakbedekking-voor-een-plat-dak

Dakbedekking

Wat is de beste soort dakbedekking?

Welke dakbedekking heeft geen ballast nodig?

Hoewel dakterrassen, groen- en sedumdaken en moestuinen op platte daken steeds populairder worden, kan het zijn dat u dit nog steeds niet dé oplossing vind. In dat geval is het beter om een dakbedekking te kiezen die simpelweg geen ballast nodig heeft. Een dakbedekking die ongevoelig is voor de invloed van UV-straling en decennialang meegaat.

Die dakbedekking vindt u in de vorm van EPDM. Dit materiaal is van nature zeer elastisch en kan hierdoor decennialang probleemloos krimpen en uitzetten. Ook extreem hoge of  lage temperaturen of een hoge uv straling vormen geen enkel bezwaar. EPDM dakbedekking is namelijk uv-bestendig, uv stralen hebben weinig invloed op de kleur van het zwarte folie. En wilt u toch een dakterras, sedumdak of moestuin aanleggen? Dan kan dit ook op EPDM uitstekend. Dit is dan ook dé dakbedekking waarmee u alle kanten op kunt.

Koop u product gewoon op maat

Als u overtuigd bent van uw keuze voor EPDM, is het zaak kwalitatieve EPDM tegen een scherpe prijs te vinden. Het zou ook handig zijn als de EPDM dakbedekking op maat wordt aangeleverd, zodat u niet hoeft te snijden of knippen. Bekijk daarom het ruime assortiment van Interexpress eens. Naast EPDM op maat leveren wij ook de juiste EPDM lijm en kit, EPDM hemelwaterafvoeren en ontluchtingen, maar ook handige accessoires zoals bijvoorbeeld een EPDM aandrukroller. Kies een van onze EPDM dak pakketten, en u heeft direct alles in huis voor een mooi EPDM dak!

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren