• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

PIR isolatie combineren met EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking plaatsen en tegelijkertijd uw dak isoleren met PIR-isolatie? Dat kan, in dit blog zullen we u vertellen waarom dit zo`n mooie oplossing is en hoe u dit het beste uit kunt voeren.

Waarom EPDM?

De dakbedekking van Interexpress is enorm duurzaam en gaat gemiddeld zo`n 50 jaar mee, andere soorten dakbedekking hebben vaak maar een levensduur van 20 tot 30 jaar. Ook hebt u bij andere soorten dakbedekking te maken met veel meer onderhoud, langere verwerking en is het vaak lastiger om de klus zelf uit te voeren. EPDM daarentegen, is zeer gemakkelijk door u zelf te leggen omdat het gewoon op het dak gelijmd kan worden met behulp van onze speciaal geproduceerde bodemlijm en contactlijm. Daarnaast is het bestand tegen vrijwel alle weersomstandigheden wegens de soepelheid van het folie, dankzij deze flexibiliteit krimpt het product bij kou (tot wel -40 C) en zet het uit bij warmte (tot wel +130 C). Hierdoor scheurt en beschadigt het rubber niet.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm-dakpakket

EPDM

Kiezen voor een EPDM dakpakket?

EPDM-bitumen-mastiek

Dakbedekking

Mastiek of bitumen dakbedekking?

Duurzame maatregelen

Een duurzaam huis bespaart tot wel 30% op stookkosten en dat zorgt voor een aanzienlijk hogere waarde van de woning. Het laten plaatsen van PIR-isolatie onder de dakbedekking is een uitstekend voorbeeld van een duurzaamheidsmaatregel die zichzelf bij verkoop van de woning terugverdient.

Isolatiemaatregelen resulteren in zijn algemeenheid in een waardevermeerdering van 75% tot wel 100%. Naast isolatieplaten, kunt u hierbij denken aan andere maatregelen zoals HR++ glas en zonnepanelen. Zelf profiteert u ook van lagere stookkosten en een verhoogd wooncomfort.

Nieuwe dakbedekking

Een van de zaken waar inspecteurs tijdens een bouwkundige keuring sterk op letten, is de conditie van het dak van een woning. Verouderde dakbedekking kan namelijk op korte termijn al tot grote problemen leiden zoals lekkage. Dat betekent een grote kostenpost voor de nieuwe bewoners, waardoor de waarde van het huis behoorlijk daalt.

Nieuwe dakbedekking is daarom een verstandige investering die zichzelf altijd terugverdient. Zeker als u kiest voor een nagenoeg onderhoudsvrije variant zoals EPDM. Het materiaal is waterdicht, wortelvast en heeft een levensduur tot maar liefst een halve eeuw. Zo heeft u zelf geen omkijken meer naar uw dak en vergroot u de kans op een goed bod bij verkoop van uw woning.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Duurzaam Europees EPDM kopen bij Interexpress

Als u investeert in een nieuw EPDM dak, is het slim om dit gelijk goed aan te pakken. Ga daarom voor een betrouwbare leverancier van de Europese versie, en kies niet de Amerikaanse variant. De Europese versie heeft als grootste voordeel dat er niet eerst een primer gebruikt hoeft te worden. Met de speciale lijmen van Tytane kunt u meteen aan de slag. EPDM leggen is eenvoudig en snel, zoals u kunt zien in onze video handleiding.