Aangepaste dienstverlening

Interexpress is vanwege Hemelvaartsdag donderdag 13 mei en vrijdag 14 mei gesloten.
U kunt natuurlijk wel online alvast uw bestelling plaatsen.

Blog

EPDM stroken tegen optrekkend of doorslaand vocht

Weinig zaken zijn zo vervelend als optrekkend en doorslaand vocht. Misschien heeft u net een nieuwe woning gekocht en komt u voor de onverwachte verrassing van vochtige muren te staan. Of u merkt dat u steeds meer last krijgt van astmatische klachten door het aanwezige vocht en de bacteriën in uw huidige woning. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u dit kunt bestrijden.

Lees meer

Stormschade aan uw dak

Stormschade, de afgelopen dagen kan het u niet ontgaan zijn. Veel mensen werden er helaas mee geconfronteerd. Veel mensen zijn overvallen door de zware storm die Nederland en omringende Europese landen in zijn greep had. Een storm kunnen we helaas niet voorkomen en zeker zware stormen zullen de komende jaren meer hun kop opsteken in Nederland door het veranderende klimaat.

Lees meer

Luchtdicht bouwen met EPDM

In een tijd waarin milieuvriendelijkheid en energiebesparing een steeds belangrijkere rol spelen, is luchtdicht bouwen een trend die in de bouwsector sterk in opkomst is. Een goede luchtdichtheid verbetert de energiezuinigheid van een gebouw en sluit daarmee uitstekend aan op tal van moderne isolatiemaatregelen.

Lees meer

Hoelang gaat een groendak met EPDM mee?

Veel mensen denken dat een groendak samengaat met een groen gebouw. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Sterker nog: steeds meer panden hebben tegenwoordig een groendak, simpelweg vanwege de grote voordelen op het gebied van comfort, kostenbesparing en milieu. Maar hoe zit het eigenlijk met de levensduur ervan? Dat vertellen we u in dit artikel.

Lees meer

EPDM dakbedekking en UV straling

Niet elke dakbedekking is even bestendig tegen weersinvloeden zoals UV-straling. Bitumen veroudert sneller onder invloed van de zon en ook PVC vertoont bij jarenlange blootstelling aan UV-straling relatief snel scheuren. Het plaatsen van ballast op de dakbedekking is in dat geval een goede maar ook noodzakelijke oplossing. Maar is dat eigenlijk ook nodig bij EPDM? Het antwoord leest u hieronder.

Lees meer

Moestuin op het dak

Groendaken en sedumdaken zijn tegenwoordig sterk in opkomst. Vreemd is dat niet, want ze beschermen dakbedekking tegen weersinvloeden, dragen bij aan een goede klimaatbeheersing in gebouwen, zorgen voor een groener stadsaangezicht en komen in aanmerking voor subsidie. Complete daktuinen zijn dan ook zeer populair, maar heeft u al eens gedacht aan de aanleg van een moestuin op het dak?

Lees meer

Reparatie van platte daken

Platte daken hebben de naam dat ze gevoelig zijn voor lekkage. Die reputatie is vooral gebaseerd op oudere soorten dakbedekking. Wat voor plat dak u ook heeft – als u een lek ontdekt, is het zaak dit zo spoedig mogelijk te verhelpen. Hieronder leest u verschillende reparatiemethoden voor uiteenlopende soorten dakbedekking.

Lees meer

Luchtbellen onder EPDM dakbedekking voorkomen

Iedereen die een EPDM dak gaat plaatsen wil een dakbedekking zonder luchtbellen, en een strak resultaat. Luchtbellen onder de EPDM kunnen heel soms voor komen met name bij het verwerken van de EPDM contactlijm wanneer de instructies uit de EPDM handleiding niet goed worden opgevolgd.

Lees meer

Plat dak of hellend dak

Wilt u een huis laten bouwen? Dan heeft u heel wat te kiezen. Een van die keuzes is een plat of een schuin dak. Beide opties hebben zo hun eigen voor -en nadelen, maar natuurlijk speelt ook uw persoonlijke smaak een belangrijke rol. Bent u er nog niet uit? Dan zetten wij de voors en tegens van platte daken nog eens op een rijtje.

Lees meer

EPDM meest duurzame dakbedekking

EPDM wordt al jarenlang aangeprezen als milieuvriendelijke optie voor dakbedekking. Die claim is onder andere gebaseerd op onderzoek van het Duitse onderzoeksinstituut SKZ, waarin de milieubelasting als uitermate laag wordt beoordeeld. Dat klinkt leuk, maar hoe wordt de milieubelasting van een materiaal nu eigenlijk concreet gemeten? Hieronder gaan wij nader in op deze kwestie.

Lees meer

Copyright © 2021 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen