Actie (voordeel nieuwjaar)

Ontvang nu 10% korting op het gehele assortiment! Gebruik hiervoor de kortingscode INTEREXPRESS19^gJ.

Blog

Eigenschappen van EPDM

EPDM rubber: het is een uitermate veelzijdig materiaal. Niet voor niets wordt het dan ook gebruikt voor tal van toepassingen. Bekend is natuurlijk het gebruik van EPDM als dakbedekking, maar daarnaast wordt het onder meer toegepast bij afdichtingen in de automotive industrie, slangen en transportbanden.

Lees meer

Zelf EPDM plaatsen en installeren

Een van de grote voordelen van EPDM is de grote gebruiksvriendelijkheid. Het materiaal is makkelijk verwerkbaar en laat zich bovendien eenvoudig leggen. Wie een beetje handig is, plaatst dan ook moeiteloos zelf zijn EPDM dak. In dit artikel lichten we de voordelen toe en leggen we globaal uit hoe het plaatsen werkt.

Lees meer

De voordelen en nadelen van EPDM

Op onze blog schrijven wij regelmatig over de vele voordelen van EPDM daken. Soms vragen onze lezers ons echter of dit type dakbedekking ook nadelen heeft. Uiteraard is dit het geval, want zoals een wijs man ooit zei: “elk voordeel heb zijn nadeel”. In dit artikel leggen we uit wat de nadelen zijn en waarom de voordelen hier gelukkig ruimschoots tegenop wegen.

Lees meer

De duurzaamheid van EPDM

Onlangs schreven wij nog over de lange levensduur van EPDM dakbedekking. Deze lange levensduur brengt indirect echter ook nog andere voordelen met zich mee. Dezelfde eigenschappen die ervoor zorgen dat een EPDM dak maar liefst een halve eeuw meegaat, garanderen namelijk een hoge milieuvriendelijkheid.

Lees meer

EPDM dakbedekking en de bewezen lange levensduur

EPDM (Ethyleen, Propyleen en Dieen Monomeer) is een materiaal dat bekend staat om zijn vele toepassingsmogelijkheden. Dit komt niet in het minst door de gunstige kenmerken ervan, waaronder een hoge gebruiksvriendelijkheid en een laag onderhoud. Hierdoor is het aanbrengen van EPDM dakbedekking niet alleen bijzonder eenvoudig, maar heeft u er daarna ook vrijwel geen omkijken meer naar.

Lees meer

Dakgoot repareren met EPDM

Veel huizen in Nederland bevatten nog verouderde dakgoten van zink. Dit leidt vroeg of laat tot problemen, want door slijtage en scheuren ontstaat onvermijdelijk lekkage. Ook kan op termijn corrosie ontstaan door de veranderlijke weersomstandigheden in ons land. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen en dat betekent het tijdig repareren van uw dakgoot met EPDM.

Lees meer

EPDM en een groendak

Het groendak: tegenwoordig zien we dit type dak steeds meer in onze binnenstedelijke omgeving. En dat is niet zo vreemd. Groendaken zijn immers koel in de zomer en warm in de winter. Ook absorberen ze regenwater, bieden ze een prima geluidsisolatie en stimuleren ze biodiversiteit in de stad. Veel voordelen dus. Zeker in combinatie met de voordelige eigenschappen van EPDM.

Lees meer

EPDM lijm

EPDM is een van de meest gebruiksvriendelijke soorten dakbedekking die er is. Dit komt onder meer door de eenvoudige plaatsing van het materiaal, waarbij het EPDM rubber met behulp van speciale lijm op het dak wordt aangebracht. In dit artikel vertellen we u alles over het lijmproces en de verschillende soorten lijm die u bij Interexpress kunt bestellen.

Lees meer

EPDM, PVC of bitumen dakbedekking bestellen?

Een goede dakbedekking is een basisvoorwaarde om uzelf en uw inboedel te beschermen tegen de veranderlijke weersomstandigheden in Nederland. Van een Elfstedentocht in de winter tot een hittegolf in de zomer: de temperaturen in ons kikkerland schommelen nogal eens tussen twee uitersten. Er worden daarom behoorlijk wat eisen aan een modern dak gesteld.

Lees meer

EPDM rubberen dakbedekking

Aan dakbedekking worden vaak een aantal belangrijke criteria gesteld. Zo moet het bij voorkeur aantrekkelijk zijn geprijsd, makkelijk te plaatsen, een lange tijd meegaan en bestand zijn tegen uiteenlopende weersinvloeden. Het product dat aan werkelijk al deze eisen voldoet is EPDM rubber: de dakbedekking met de ideale prijs-kwaliteitverhouding.

Lees meer

Copyright © 2018 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen